Pietari Tuominen

Mukavaa satelliittipäivää

Itsenäinen valtio päättää sanakirjan määritelmän mukaan itse omista asioistaan. Itsenäisen valtion asioista eivät päätä sen ulkopuoliset vallat.

Satelliittivaltio puolestaan on muodollisesta itsenäisyydestään huolimatta toisen valtion voimakkaassa ohjauksessa ja myötäilee sen politiikkaa.

Demokration perusajatus on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa.

Korpokratokratia on hallintomuoto, jossa valta on yrityksillä ja korporaatioilla.

Kleptokratiassa lähes kaikki hallituksen mekanismit on tarkoitettu verottamaan kansaa, jotta kleptokraatit saisivat lisää varoja.

Plutokratiassa valta on keskittynyt rikkaimmalla kansanosalle.

Aikaisemmin Suomessa ylin valta kuului kansalle, jota edusti vaaleilla valittu eduskunta. Eduskunnan lisäksi meitä hallitsi vaaleilla valittu presidentti. Nykylain mukaan EU:n lait ja päätökset menevät kansallisen hallinnon ylitse. Nykyään siis Suomessa ylin valta kuuluu EU:lle, jossa todelliset päätökset tekee ilman vaaleja valittu komissio, ilman vaaleja valittu presidentti ja ilman vaaleja valittu EU:n ulkoministeri. EU:n vaaleilla valitun parlamentin roolina on olla lähinnä kumileimaisin.

EU:ssa lait valmistelevat ilman vaaleja valitut erittäin hyväpalkkaiset byrokraatit ja yritysten edustajat (kleptokratia, korpokratokratia).

Suomi ei siis ole itsenänäinen demokraattinen valtio, vaan epädemokraattisen EU:n satelliittivaltio.

Itsenäisyyspäivän sijaan vietän satelliittipäivää.

Kuten useampi poliitikko on maininnut, eduskuntaan pääseminen vaatii tässä maassa huomattavaa rahallista sijoitusta mainostoimistoille. Kansan syvät rivit ovat siis valtiollisen ja yksityisen median talutushihnassa, eivätkä he äänestä ilman että mainostoimisto, sanomalehti tai televisio antaa siihen luvan. Nekin, ketkä ajattelevat protestoivansa äänillään, laittavat protestiäänensä useimmiten juuri sinne, minne media sen tähtääkin.

Vain jos rikkain kansanosa antaa sinulle rahaa, eli olet heidän lahjuksista riippuvainen, silloin pääset päättävään asemaan (plutokratia).

Itsenäisyyden kannattajat eivät tässä maassa äänestä ainoata itsenäisyyttä ajavaa puoluetta, eli itsenäisyyspuoluetta. Media ohjaa heidän äänensä muille puolueille, jotka eivät itsenäisyyttä aja. Itsenäisyyspuolue pyritään sulkemaan kokonaan mediasta pois, eikä sen puheenjohtajaa pyydetty tänään edes linnaan. Näin kansan syvät rivit saadaan uskomaan, että heitä ei kannata äänestää, koska eivät he kuitenkaan pääse läpi. Tehokas ja hyvin toimiva taktiikka.

Demokratia keksittiin antiikin Kreikassa. Antiikin ajan varhaisissa demokratioissa miehet olivat valmiita kuolemaan itsenäisen päätäntävaltansa puolesta. Siten he olivat sen itse omalla verellään ansainneet. Valta kuuluu aina sille, joka sen käsiinsä ottaa. Viime sodissa esivanhempamme lunastivat sen vallan verellä itselleen. Sitten tulivat sotien jälkeiset sukupolvet. He antoivat tämän verellä lunastetun vallan ilman taistelua pois vieraalle vallalle. Uskoivat sen johtavan parempiin aikoihin.

Mihin se johti?

Oman valuutan mukana meni vientiteollisuus. Vapaakauppa vei kotimarkkinat ulkolaisille firmoille. EU-johtoinen lainsäädäntö toi lisää byrokratiaa ja virkamiehiä. Tuloksena massatyöttömyys, joka yritetään tilastokikkailuilla ja tehottomilla työllistämistoimilla piilottaa.

Jos Suomen työikäisestä väestöstä vähennetään ne keillä on vakituinen työpaikka, saadaan yli miljoona ihmistä, joilla sitä ei ole. Niistä ketkä ovat töissä, hyvin suuri osa on julkisen sektorin palveluksessa ja saa palkkansa suoraan tai epäsuoraan yksityisen sektorin maksamista verotuloista. Itsenäisyyden aikana Kekkoselle kerrottiin kerran, että työttömyys oli saavuttanut hälyttävän 3%:n osuuden työvoimasta. Kekkonen ryhtyi heti toimiin, kutsui kaikki merkittävät vaikuttajat luokseen ja yhteistalkoilla työttömyyttä vähennettiin maasta. Silloin presidentillä oli kansalta saatu valta toimia noin ja hän käytti sitä kansan hyväksi. Nykyään se sama valta on EU:lla, mutta he käyttävät sen suuryritysten ja virkamieseliitin omien etujen ajamiseen. Tämä on se itsenäisen Suomen ja EU:n satelliittivaltion ero. Valloitetuilla kansoilla on huomattavasti vähemmän vapauksia vaikuttaa itse omiin asioihinsa, kuin itsenäisillä kansakunnilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Blogimerkinnän sisältöä kohtaan olisi paljonkin huomautettavaa. (Mm. Kekkosen talkoilla ei poistettu työttömyyttä, vaan se jatkui suurinpiirtein samana. Siihen tasoon vain totuttiin).

Oleellista on kuitenkin se, että Suomen kansa saa itse päättää EU-jäsenyydestään tai erostaan sen lainsäädäntöprosessin puitteissa, joka perustuslakiin on kirjattu. Siksi itsenäisyydestä ei ole menetetty mitään. Toisin olisi, jos EU:sta eristäytyneisyyden tuloksena tänne olisi tullut toinen isäntä telaketjuineen.

Käyttäjän pietarituominen kuva
Pietari Tuominen

Kyllä se työttömyys silloin niiden toimien ansiosta merkittävästi väheni:
http://www.stat.fi/org/historia/tyottomyysaste.html
Mutta olet oikeassa, ettei se kokonaan kadonnut. Muistin noiden toimien tehokkuuden väärin, pahoittelut siitä. Oleellista oli kuitenkin, että Kekkosella oli valta julistaa maahan hätätila tuon asian johdosta ja hän pystyi ryhtymään toimiin asiantilan korjaamiseksi.Nykyään vastaava valta on EU:n komissiolla.

En nyt näe, että niihin maihin, jotka eivät EU-jäsenyyttä hyväksyneet, olisi tullut toista isäntää telaketjuineen. Sen sijaan NATO-maat ovat joutuneet lähettämään sotilaitaan kuolemaan USA:n valloitussotiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Työttömyys vaihtelee taloussuhdanteen myötä ja jos katsot tuota käyrää, niin voit todeta, että kun Kekkonen julisti hätätilan vuonna 1975, työttömyys vain jatkoi kasvuaan aina vuoteen 1977 asti, kunnes suhdannekäänne tuli. Se julistus oli kuitenkin vain retorinen julistus, joka "oikeutti" Kekkosen aktiivisen toiminnan uuden hallituksen kokoon runnaamiseksi. Presidentti tai pääministeri voisi tänä päivänäkin samalla tavalla "julistaa" hätätilan.

Ainoa maa, johon voit viitata tuon EU-jäsenyyden hyväksymättömyyden kohdalla on Norja ja jos katsot sen maantieteellistä asemaa ja maa-alueen topografiaa, niin ei toden totta ole verrattavissa Suomeen. Ja Norja kuuluu lisäksi NATO:on. Mitä maata siis tarkoitat? Ehkäpä Ukrainaa?

Käyttäjän pietarituominen kuva
Pietari Tuominen Vastaus kommenttiin #4

Kyllä tuollainen julistus voitaisiin tehdä, mutta lainsäädäntöä ei ilman EU:n hyväksyntää voisi juurikaan muuttaa enemmän työllistäväksi.

Sveitsi ja Islanti eivät Norjan lisäksi ole EU:n jäseniä. En nyt näe niissä mitenkään huonoa tilannetta. Venäjäkään ei muodosta mitään uhkaa Suomelle, jos meillä on vakuuttuva oma puolustus, emmekä ennen kaikkea anna NATO:lle oikeuksia käyttää käyttää Suomea siltana Venäjän vastaisiin agressioihin.

Markku Laaksonen

Kekkonen siirsi puoli miljoona työlliestettävää Ruotsiin ja muuallekin lähdettiin innokkaasti, kun luotu pientilajärjestelmä ei kyennyt elättämään siedettävästi.
Asutustoiminnan aikajakso oli vajaa 20 vuotta, hyvin lyhyt, lähinnä hätäapua akuuttiin tilanteeseen sodan jälkeen.
Euroopan vapauden takeena on ollut USA ja edelleen, mieti vaikka entisten soisisalistimaiden toimia N-Liiton romahduksen jälkeeen. Heillä on yhä hyvässä muistissa kokemukset telaketjuista ym. toimista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #6

"Euroopan vapauden takeena on ollut USA ja edelleen, mieti vaikka entisten soisisalistimaiden toimia N-Liiton romahduksen jälkeeen."

Kaikenlaisilla älyttömyyksillä yritetään puolustella Suomen alasajoa ja itsenäisyyden hävittämistä. Nykyiset viiteryhmämme näyttää olevan entiset kommunistivaltiot ja banaanitasavallat kun ennen vertailimme itseämme hyvinvointivaltioihin.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

"Oleellista on kuitenkin se, että Suomen kansa saa itse päättää EU-jäsenyydestään tai erostaan sen lainsäädäntöprosessin puitteissa, joka perustuslakiin on kirjattu. Siksi itsenäisyydestä ei ole menetetty mitään. Toisin olisi, jos EU:sta eristäytyneisyyden tuloksena tänne olisi tullut toinen isäntä telaketjuineen."

Valitettavasti näinhän moni kuvittelee asioiden olevan, mutta kuten yllä blogisti kirjoitti ei tätä prosessia voi käynnistää saati sitten, että sallittaisiin vapaa ja oikeudenmukainen keskustelu asian tiimoilta. Kuten tälläkin viikolla olemme saanet kokea, kansat eri puolilla Eurooppaa nousee nykyistä järjestelmää vastaan ja tähänkin sosialistiseen kokeiluun saadaan onnellinen päätös.

Toimituksen poiminnat