Pietari Tuominen

Suomen uusi luokkajako

Nyky-Suomessa on myös oma luokkajakonsa, mutta siitä ei vain puhuta. Ihmisten annetaan olettaa, että kaikki ovat lain ja yhteiskunnan silmissä tasa-arvoisia, mutta näin ei suinkaan ole. Käyn siksi tässä yhteiskunnan eri luokat ja niiden tuntomerkit läpi. Mihin luokkaan itse kuulut?

Ensimmäinen luokka ovat rahanteko-oikeuden omistavat pankkiirit. Tämän kautta he omistavat erilaisten holding-yhtiöiden kautta miltei kaiken muunkin. Kuten entisajan aatelisten myöskään tämän uuden eliitin ei tarvitse maksaa veroja. Kaikki varallisuus kierrätetään veroparatiisien kautta. Verovapauden lisäksi heillä on myös muita erityisoikeuksia. Huippujuristien ja lähes rajattomien rahavarojensa avulla, he saavat mm. oikeuden ja lainsäädännön taivuteltua puolelleen. Tapauksissa, joissa alempien luokkien ihminen joutuisi vankilaan, pankkiiri miltei poikkeuksitta selviää juristiarmeijansa avulla tilanteesta ulos.

Toinen luokka ovat ne, joille ensimmäisen luokan hallinnassa olevat pankit ovat myöntäneet oikeuden ottaa asuntolainaa. Heillä on usein täysipäiväinen työ tai muuten tarpeeksi varallisuutta tähän etuoikeuteen. Näin heilläkin on pieni rajattu oikeus omistaa. Kuitenkin verot pitää maksaa. Oikeuden vaatimiseen itselleen tällä luokalla harvoin on varaa. Asianajajat maksavat heille liikaa ja oikeusprosessin suuri taloudellinen riski voisi pudottaa heidät yhteiskunnallisesti alempaan luokkaan. Näin ollen tämä luokka käy vain kiltisti töissä, maksaa veronsa, korkonsa ja lyhennyksensä kuten kunnon alamaisen kuuluukin. Tästä hyvästä he saavat palkakseen ihan siedettävän elintason.

Kolmas luokka ovat ne, joilla on osapäiväinen työ tai muuten liian pieni varallisuus, jotta ensimmäisen luokan omistamat pankit viitsisivät tehdä heille rahat asuntoa varten. He kyllä saavat kalliita kulutusluottoja, mutta harvoin mitään sen isompaa lainaa. He asuvat omistusasumista kalliimmin vuokralla. Usein ensimmäisen tai toisen luokan omistamissa asunnoissa. Tämän takia he usein ovat velkakierteessä, vaikkeivat omistakaan juuri mitään. Elämä on jatkuvaa sinnittelyä ja nuukailua. Oikeusprosesseihin heillä ei ole varaa.

Neljännen luokan ihmiset ovat luottotietonsa menettäneet. He asuvat kunnan surkeimmissa vuokra-asunnoissa ja heidän ainoa toivonsa päästä hierarkiassa ylöspäin on saada töitä ja maksaa niillä rahoilla luottotietonsa takaisin. Yllättävää kyllä, tämä luokka on oikeutettu ilmaiseen oikeusapuun varattomuutensa takia. Tämän takia heidän oikeusturvansa on toista ja kolmatta luokkaa parempi. He kuitenkin ovat liian surkeassa tilassa, että edes usein tajuaisivat aloittaa oikeusprosesseja.

Mielenkiintoista tässä järjestelmässä on se, että pankkisektori, jotka ovat täysin yksityinen taho, määrittävät mihin elintasoon ihminen on elämässään oikeutettu. Jos ryppyilet pankeille, etkä maksa heille heidän tyhjästä luomiaan rahoja takaisin, joudut rangaistukseksi alempaan luokkaan, kunnes olet maksanut. Miksei vaikka naapurin Sepolla voisi yhtä hyvin olla oikeus luoda tyhjästä rahaa ja lainata sitä korottomasti Alpolle. Tai vielä parempi, miksei valtio ottaisi rahanteko-oikeutta takaisin itselleen ja tarjoaisi tasapuolisesti asuntolainoja niin rikkaille kuin köyhillekin.

Niin, mikä on kaikille poliittisille puolueille yhteistä? Kukaan ei tahdo viedä eliitiltä heidän yksinoikeuttaan rahan luomiseen ja korkoa vastaan lainaamiseen meille muille. Myöskään veroparatiisien purkamiseen ei missään maassa ole tarpeeksi poliittista tahtoa. Äänestimmekö me valtaan rikkaimman prosentin etuja ajavan tästä asiasta täysin yksimielisen eduskunnan?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kansanedustajaehdokkaat saattavat kuulua ja yleensä kuuluvatkin johonkin jokaisesta mainitsemastasi luokasta pois lukien myöhemmin mainittava alaluokitus 1.1.

Edustajaksi päästyään he automaattisesti siirtyvät luokkaan kaksi. Samalla he saavat, mikäli demokratia oikeasti toimii, mahdollisuuden vaikuttaa myös luokkan yksi kuuluvien etuihin ja toimintaan.

Tämä pakottaa luokkaan yksi kuuluvat vaikuttamaan kansan valitsemiin edustajiin, jotta he eivät tee ratkaisuja luokan yksi vahingoksi.

Tätä vaikuttamista kutsutaan Suomessa maan tavaksi.

Vallassa olevat poliitikot kuuluvat luokkaan 2.1. Eli heille luokka 1.1, eli 90% kaikesta omistava prosentti, on antanut oikeuden käyttää puhevaltaa, mutta ei todellista toimivaltaa luokkaan 1.1. kuuluvia kohtaan.

Muita luokkia, eli myös 1.2, 1.3 jne... 2.1:een kuuluvat voivat hallinnoida näennäisen normaalisti. 1.1 kuitenkin valvoo lainsäädäntöä siten, ettei lainsäädännöllä edes vahingossa puututa 1.1 asioiden hoitamiseen.

Maassa siis maan tavalla.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Juha-Pekka Kosonen:
"Maassa siis maan tavalla."

Suomessa kaiken - myös tuomioistuinlaitoksen - yläpuolella eli myös pankkien puolella on Koiviston konklaavi.

blogi aiheesta
http://www.promerit.net/2015/01/koiviston-konklaavi/

Asiakirjat omalla kotisivullani
http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi

Toimituksen poiminnat