Pietari Tuominen

Möisitkö osakkeesi sijoittaaksesi näihin tulevaisuusinvestointeihin?

Antti Rinne on nyt myymässä tuottavia valtion sijoituksia ja yhtiöitä. Rahat hän aikoo laittaa tuottavampiin "tulevaisuusinvestointeihin". Nyt on kyllä jollakin menneet pahasti puurot ja vellit sekaisin.

Yleisesti investoinnilla tarkoitetaan sijoitusta, joka maksaa itsensä pitkällä aikavälillä takaisin. 

Valaiskaa joku, mutta en mitenkään pysty ymmärtämään, miten esimerkiksi seuraavat Antti Rinteen tulevaisuusinvestoinnit maksavat itsensä tulevaisuudessa paremmin takaisin, kuin niitä varten myytävät tuottavat valtionytiöt:

1. Kehitysavun lisääminen.

2. Suurlähetystöjen sisustaminen viihtyisämmiksi.

3. Maankäyttösektorin ilmastopolitiikka.

4. Rajavartiolaitoksen korvausinvestoinnit.

5. Näytön keskittäminen käräjäoikeuksiin.

6. Ympäristökorvaus maataloudelle.

Viimeksi kun Fortum, fosforikaivokset ja muut tuottavat yhtiöt myytiin pilkkahintaan, nettovaikutus tuskin oli edes 10v sisällä mitnekään kansantaloutta hyödyttävä. Nyt ollaan rahat taas pistämässä johonkin, joka ei varmasti tuota mitään. Samalla myydään pois valtion käsistä kansallisomaisuutta, joka on aikaisemmin tuottanut valtiolle varmaa rahaa. Tämän seurauksena valtio joutuu nostamaan veroja ja tavallisen kansan elämä kurjistuu entisestään.

Mitä jos lähdettäisiinkin toiseen suuntaan? Kasvatettaisiin sitä valtion varallisuutta sen sijaan, että kaikki kansalle kuuluva omaisuus myydään pois? Miksei mikään puolue Suomessa pyri pienentämään julkista sektoria, yksinkertaistamaan byrokratiaa ja vähentämään valtion palveluksessa olevaa valtavaa väkimäärää? Miksei valtio voi ykseinkertaistaa lainsäädäntöä sen monimutkaistamisen sijaan? Miksi julkiselle sektorille pitää jatkuvasti palkata enemmän ja enemmän porukkaa syömään veroeutoja?

Suomen julkinen sektori noin 50-kertaistui 1920 - 2010 reaalisesti, kun Suomen BKT noin 13-kertaistui. Miksei mikään puolue tahdo mennä täysin toiseen suuntaan?

Kumpaan itse sijoittaisit omat rahasi? Tuottaviin valtionyhtiöihin vai Antti Rinteen "tulevaisuusinvestointeihin"?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Rinteen hallitus näyttää jatkavan Kataja/Urpilainen linjaa, jossa siirretään valtionomaisuus sopiville tahoille ,enimmäkseen ulkomaisiin pankkeihin.

Afrikka on hyvä kohde siirtää varoja, siellä olevia pankkeja ei kukaan valvo.

Toimituksen poiminnat